Videocursus Klankduiken

scroll naar beneden…

Leer moeiteloos musiceren in slechts dertig seconden per dag

  • Speel elke toon vanuit je hart en met meer zeggingskracht
  • Ontdek hoe je eenvoudig in de flow komt tijdens het musiceren
  • Een geweldige introductie voor nieuwe muzikanten en voor iedereen die wil leren improviseren

Wat is Klankduiken?

Klankduiken® is een kort stukje muziek improviseren van pakweg dertig seconden en daar intens naar luisteren. Ondanks haar kortheid heeft een klankduik zeggingskracht en het vermogen om mensen te raken.

Een klankduik kan uit meerdere tonen bestaan, maar ook één toon kan voldoende zijn. De clou van klankduiken is, dat je die ene toon (of die meerdere tonen) met je hele hebben en houden speelt. Met een enorme intensiteit en aandacht.

Daardoor verandert er iets in je bewustzijn. Je leervermogen neemt sterk toe. Je betrokkenheid bij je muziek wordt vergroot, je wordt één met je muziek. Door dit dagelijks te trainen, ga je veel mooier spelen. Je podiumvertrouwen neemt toe. Je leert om moeiteloos te musiceren.

25+ jaar
onderwijservaring

Vernieuwende
leermethode

Levenslang
toegang

Bekijk de gratis voorbeeld video’s

Ontdek hoe het is om te spelen vanuit flow

Hoe werkt het?

Om moeiteloosheid te ervaren en om mensen te kunnen raken met je spel, hoef je maar een paar minuten per dag te spelen. In deze videocursus leer je om totale aandacht te geven aan je muziek en om één te worden met je muziek. Daardoor verandert je tijdsgevoel: een paar minuten kunnen dan een uur lijken! En je kunt dan in een paar minuten al heel veel leren… Omdat je leert om ‘de diepte’ in te gaan, hoef je niet meer uren te oefenen.

Lees meer over de diepte in gaan >

hoe werkt het klankduiken

videocursus klankduiken om te leren improviseren

Voor wie?

Voor iedereen die nog nooit gemusiceerd of geïmproviseerd heeft, maar daar wél naar verlangt. Ook voor als je al wel kunt musiceren, maar graag wilt leren om elke toon altijd vanuit je hart te spelen. Moeiteloos. Vanuit flow. Als je nog nooit gemusiceerd of geïmproviseerd hebt en dat graag wilt leren, dan is dit een prachtige eerste stap.

Gebaseerd op het boek Klankduiken

De videoserie is een verfilming van het boek Klankduiken: Moeiteloos musiceren voor iedereen in dertig seconden per dag. De videoserie en het boek vullen elkaar aan. Het boek komt tot leven door de videoserie: je hoort me praten en je kunt meekijken met mijn handen. Daarnaast geeft het boek overzicht en volledigheid.

boek klankduiken

Gun jezelf dit cadeau

Videocursus Inhoud

Uitklappen
hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen

Wat kost de videocursus?

De videocursus kost eenmalig €45,-. Daarna kun je levenslang gebruik maken van alle video’s. Deze videocursus bevat de kennis van zeer vele privélessen. En dat voor een bedrag dat lager is dan wat ik vraag voor een enkele privéles.

Begin ook met moeiteloos musiceren

Een ander instrument?

Bespeel jij een ander instrument dan de piano, of zing je? Geen probleem. Klankduiken blijft hetzelfde, ongeacht het instrument. De reden dat ik klankduiken uitleg aan de hand van de piano, is omdat ik zelf piano speel. Daarnaast is de piano ook een ideaal instrument om inzicht te krijgen in wat ik doe, omdat je de tonen kunt ‘zien’ door de naar de toetsen van de piano te kijken.

Over mij

Robijn Tilanus is improvisatiecoach, auteur, componist en improvisatiepianist. Zij is oprichter van de Improvisatie Academie, waar zij onder andere de ‘Opleiding tot Improvisatiecoach’ en de ‘Opleiding tot Klankduikcoach’ verzorgt. Zij heeft honderden trainingen, masterclasses, lezingen en workshops gegeven over harmonieleer en improvisatie, in heel Europa. Robijn Tilanus treedt regelmatig op als improvisatiepianist. Met haar boeken, video’s en trainingen heeft zij vele duizenden mensen geholpen om op een supersnelle en gemakkelijke manier thuis te raken in de harmonieleer.

Lees meer >

Wacht niet langer en start ook

Krijg direct toegang